Hårresande giftbomber i åsiktskorridoren

Ur den eländiga soppa av destruktiva föreställningar, trasiga humanitära kompasser och ideologiskt moras som har blivit den svenska politiska, mediala och kulturella samtidens kännetecken, bubblar det nu dagligen upp nya hårresande giftbomber. Det kokar och sjuder och klimatet blir mer och mer hälsovådligt för varje dag som går.

Ingredienserna är de vanliga men några har muterat. Radikalfeminism och manshat. Antisemitism och hat mot västvärlden och de vita, västerländska männen. Förakt för kunskap. Förakt för historien, traditionerna och nationalstaten. Förakt för det svenska och tanken att det skulle finnas svenskar. Ett omförhandlat demokratibegrepp (där folkets åsikter nu föraktfullt kallas ”populistiskt”). Förakt för normer och ”CIS-normativitet”. Anklagelseakter om fascism och nazism och kvinnohat (eller varför inte pedofili), mot de som vågar tänka utanför åsiktskorridoren. Feghet, undfallenhet och nyspråk (där man ger ord nya innebörder lite som det passar). Postmodernistisk vetenskapsfientlighet och kultur- och värderelativistiskt flummeri. Postmarxism, revolutionsromantik, historierevisionism. Förakt för kristna värderingar och inställsamhet gentemot islamism. Antibildningsideal, misandri, rasbiologisk fokus, antihumanism. Hat, fördomar, fulspel, naivitet, misstänkliggöranden och offentliga svinaktigheter. Statligt finansierad rasprofilering. Indoktrinering och propaganda genom statliga medier. Låtsasjournalistik. Låtsasopposition. Låtsasparlamentarism.

Man kan lätt få andnöd. Allt detta är också en del av samma giftsoppa. Det ena hänger samman med det andra som går att koppla ihop med det nästa och så vidare. Alla dessa händelser som nu når oss är inte isolerade (även om det ibland kan se så ut). Vad vi ser är ett fundament som håller på att ge vika. Stålbalkar som böjer sig. En välfärdsstat på väg att rämna. Det är allvarligt, minst sagt.

När Stockholms stad nu i ledning av radikalfeminister, vänsterextremister och vilsna socialdemokrater bestämt sig för att ge särskilda sociala fördelar, som bostad, jobb och försörjningsstöd, till återvändande massmördare och terrorister – jihadister som anslutit sig till vad som kan komma att bli (om det inte redan är), världshistoriens blodtörstigaste och brutalaste mördarsekt Islamiska Staten, ja, då förstår man precis hur kontaminerad denna giftsoppa av villfarelser är. Och hur farlig den oförlåtliga naiviteten blir när den rörs samman med villfarelserna.

När sedan radikalfeministiska Dagens Nyheter försvarar beslutet på ledarplats, då blir även det svenska journalistiska moraset än tydligare. Peter Wolodarski och ledarredaktionen har rent av mage att kalla dessa islamistiska massmördare för ”återvändare”. Det är motbjudande.

Annons

2 kommentarer

Under Okategoriserade

2 svar till “Hårresande giftbomber i åsiktskorridoren

  1. Ja, det är motbjudande. Dessutom har vi lag mot terrorism mm som gäller oavsett vart man utför dessa handlingar. Det är inte förturer och förmåner utan fängelse.I fängelse har man bostad, mat och arbete samt fickpengar men det har inte MP+ S fattat.

    Gilla

  2. Ping: Dum, Dummare, DN | Löjesguiden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s