”Vart skall man gå om inte till SD?”

Att välfärden i Sverige går mot sitt slut vet alla seriösa debattörer och politiskt intresserade idag. De andra i media- och politikereliten, de som driver den agendasättande journalistiken och lägger ut politiska dimridåer (vid sidan av det numera rutinmässiga mörkandet, skarvandet och ljugandet), vet det sannolikt också (åtminstone de mindre obegåvade). Men man fortsätter ändå driva den inslagna vägen. Kostnaden i prestige är för hög och risken att utsättas för twittermobbar och vänstermedias drev är för stor. Den egna bekvämligheten blir viktigare än sveriges framtid.

När Sverigedemokraterna i flera år har drivit just frågan om välfärdens nedmontering som en följd av massinvandringen och det nu, precis som med det organiserade tiggeriet, visar sig att de haft rätt, så smärtar det helt enkelt för mycket att ge dem detta rätt. Då väljer politikerna och journalisterna istället att låtsas kring en annan påhittad verklighet. Efter all smutskastning, demonisering, utfrysning och negativ särbehandling kan man bara inte medge att de haft rätt hela tiden.

Problemet är naturligtvis att väljarna och medborgarna – med säkert 20 – 30.000 i månaden – ändå ser och förstår hur oundviklig denna utveckling är. En del har dessutom redan börjat känna av det, med mindre resurser och pengar till skola, vård och omsorg. Ännu lever många i inbillade förvillelser, och har kanske efter ett helt liv i Sverige helt enkelt mycket svårt att tro på att det kan vara så illa som det faktiskt är. Hellre då att ännu lita på Public service, att lita på politikernas floskler och myndigheternas pepprade och falska rapporter. För inte kan väl alla dessa högt uppsatta personer och institutioner fara med osanning? Inte ljuger väl journalisterna för oss, på ledarplats i den tidning vi köpt genom hela livet?

Uppvaknandet är svårt, smärtsamt och har också ett pris. Men det sker nu runtomkring i hela Sverige. På varje arbetsplats, runt varje fikabord, kring varje middagsbord. Och när de som vaknat upp tittar sig omkring finns ingen annanstans att gå än till SD. Därför kommer – och jag skulle vara beredd att satsa pengar på detta – Sverigedemokraterna att vara större än både Moderaterna och Socialdemokraterna innan 2015 är slut. Och får vi många fler våldsamheter, mord, skjutningar, tiggarströmmar, gängbildingar, upplopp eller om ett terrordåd skulle ske här i Sverige, så kommer det att gå ännu snabbare.

Detta blir följden av den monumentala ansvarslöshet, aningslöshet och inkompetens som driver både Alliansens och det rödgröna blockets politik och antidemokratiska överenskommelser för att hålla SD (och alla frågor de driver), borta från inflytande. Det bisarra i sammanhanget är också att genom dessa år av förnekelse – och med den parallella identitetspolitiska frammarchen i de gamla partierna – så hinner SD både mogna och etablera sig som ett allt mer trovärdigt alternativ. När man börjat trötta på allt manshat och den allt sjukare radikalfeminismen? Vart går man om inte till SD? När man börjat trötta på all rasifieringshets och den uppenbart rasistiska så kallade antirasismen? Vart går man om inte till SD? När man börjat tröttna på att dag ut och dag in läsa om eller se på tv (i långa reportage, på bästa sändningstid och som högprioriterade inslag), om mensfestivaler, midsommarfittor, osunda heteronormer, ”vita blickar”, ”manliga blickar”, ”vita, manliga, heteroblickar”, kulturell appropriering, Public service som skall rensa bort vita, manliga jobbsökande med ”svenskklingande namn”, mäns våld mot kvinnor, könshat, misandri, genuscertifiering, pseudovetenskaper, att kvinnor är mindre för att män stjäl deras mat, att alla vita bär på en kollektiv skuld, att Israel är en ondskefull stat, att IS-terrorister egentligen bara behöver en ungdomsgård, att ”tysthetsnormen” på biblioteken är ett förtryck, att pojkars haveri i skolan skylls på dem själva (och ingenting görs för att komma till rätta med att bara tre av tio universitetsstudenter idag är unga män), att Sverige borde be invandrare om ursäkt, att det inte finns några svenskar men finns de så är de barbarer, att vi skall skända flaggan, vart skall man gå?

Vart skall man gå om inte till SD?

Idag låter Moderaternas ungdomsförbund likadant som Miljöpartiets, Folkpartiets eller Centerns. Annie Lööf delar Gudrun Schymans analys. Och så vidare. Det går inte att se någon skillnad på Vänsterpartiets, Socialdemokraternas eller Feministiskt initiativs radikalfeminism, intersektionella analys, kulturrelativism och identitetspolitik (jag hade en förhoppning om Kristdemokraterna och KDU, men det ser tyvärr ut att bli samma undallande positionering som tidigare).

Precis som bloggen Motpol skriver så riskerar denna absurda utveckling också att bli en självuppfyllande profetia. Att Sverige på sikt kan gå från att vara väldigt lite rasistiskt till att bli mycket mer rasistiskt. Men samtidigt – och det måste nästan tilläggas – vet människor idag inte ens vad som menas med rasistiskt.

Man kan ju i Sverige idag säga sig vara emot rasism på två olika sätt.

Man kan å ena sidan vara emot rasism.

Men man kan å andra sidan också säga sig vara emot rasism (och rent av kalla sig antirasist), med förbehållet att man lagt in en annan och ny betydelse i begreppet ”rasism”. Att rasism bara och enkom kan handla om vita människors förtryck av rasifierade. Att rasism gentemot vita därför inte kan existera. Innebörden av detta är också att det både enligt lagen och denna nya ”moral”, är fritt fram att ge sig på, basha, anmärka, håna, exkludera och diskriminera de som råkat födas med vit hudfärg (till för trettio år sedan praktiskt taget alla svenskar), just för deras hudfärgs skull. Denna form av rasism blir på nyspråk alltså antirasism.

Jag vet vad jag är. Jag är emot rasism. Punkt.

Annons

30 kommentarer

Under Okategoriserade

30 svar till “”Vart skall man gå om inte till SD?”

 1. Analytikern

  Hmmm…..
  Nog vore det fint om SD gick om både (m) och (s) i opinionen innan 2015 är slut. Dock säker på att SD kommer vara minst andra största partiet i den sannolika valet 2018. Risk finns förstås att SD röster inte räknas då SD inte delar värdegrunden.
  Allt är möjligt ex vis DÖ överenskommelsen eller i en framtid förbjuda avvikande SD.
  MainStreamMedias ljug är smärtsamt att lyssna på.
  Ser numera inte på monopol/kommunist TV.
  Jag tror tyvärr att det måste bli mycket mycket sämre för medelklass innan tillräckligt många reagerar på vansinnet.
  Hyser dock en misstanke att övergång till nattväktarstat är klar eftersom ex vis Expressen släpper fram ledare som kritiserar föreliggande åsiktskorridor och mobbningen av invandringskritiska debatörer såsom ex vis nationalekonomen Tino S. mfl.
  Sverige har bullat upp tillräckligt med kostnader så att sossvälfärdssverige inte kommer kunna bibehållas pga för låga skatteintäkter.

  Gilla

 2. Sixten

  Jag instämmer helt i betraktelsen! Har uttryckt mig likartat i många kommentarer på den utmärkta sajten Det goda samhället (som rekommenderas). Inte omöjligt att något radikalt kommer att hända redan i år. Jag hoppas att vi får se ett eller flera nya partier bryta sig in. Det skulle ge SD såväl konkurrens som andrum och svängrum att mogna ytterligare.
  Jag tippar att om några kompetenta, förtroendeingivande personer tog ett klart initiativ skulle det utlösa ett jordskalv i hela partistrukturen. Kanske räcker det om t ex moderaten Finn Bengtsson skulle meddela att han går över till Borgerlig Framtid! Media kan då inte svärta ner honom direkt, utan skulle tvingas ta reda på det partiets program och fältet skulle bli fritt för andra nya partier och tänkbara samarbeten.

  Gilla

 3. utlandssvensk

  ”Idag låter Moderaternas ungdomsförbund likadant som Miljöpartiets, Folkpartiets eller Centerns. Annie Lööf delar Gudrun Schymans analys. Och så vidare. Det går inte att se någon skillnad på Vänsterpartiets, Socialdemokraternas eller Feministiskt initiativs radikalfeminism, intersektionella analys, kulturrelativism och identitetspolitik”

  Så har det varit länge, minst 10 år. När M blev nya M kring 2003 var det Tove Lifvendahl, numera ledarskribent på SvD som var drivande. Hon var då ett närmast hysteriskt mulitikulti fruntimmer och skrev massor, både böcker och artiklar, som mycket tydligt visade vad som komma skulle, Reinfeldt stod helt bakom henne i dessa frågor och hela Alliansen gick till val 2006 på att massivt öka immigrationen från tredje världen.

  Detta var väldigt explicit och tydligt, T,ex kom C ut med en stor rapport innan valet som var en ren lovsång till multikulti och massinvandring. Problemet var att de som röstade på Alliansen till stor del vägrade att tro på detta. Jag pratade och debatterade med massor av M väljare inför valet 2006 och visade dem tydligt hur uppenbart det var att invandringen skulle explodera om Alliansen fick makten. De ville helt enkelt inte höra talas om detta! Sen gjorde man exakt vad man hade lovat, dvs tog upp invandringen massivt. Den gick från kring 50 tusen om året under Persson till nära 100 tusen direkt efter, Uppgörelsen med MP innebar nästan ingen förändring!

  Samma människor som röstade fram Alliansen 2006 och 2010 hävdar nu att de har ”blivit lurade”! Eller att det är MPs fel! Det är fullkomligt groteskt och visar tydligt på grundproblemet i Sverige: vanliga människors totala oförmåga att ta ansvar för sina handlingar. Skyll inte på Reinfeldt, han gjorde endast det han sa att han skulle göra. Skulden ligger helt på de som röstade fram honom.

  Gillad av 1 person

 4. utlandssvensk

  Lite länkar om någon är intresserad:

  2003-10-24
  ”Tove Lifvendahl var den som startade revolten mot den gamla moderatledningen”
  ”hon är stolt över partiets liberalisering av flykting- och invandringspolitiken. ”

  http://www.dn.se/nyheter/politik/ideer-och-politik-hor-ihop/

  28 okt, 2003
  ”Vi måste acceptera att människor vill bo i Sverige utan att känna sig svenska”
  ””Vi kan överge svenskheten som mål för integrationen”

  http://www.svd.se/fran-svenskhet-till-delaktighet_115851

  6 juli 2006
  ”Centern vill fördubbla invandringen. Målet är att minst 90 000 personer om året ska komma hit, vilket motsvarar en procent av befolkningen. ”

  http://www.sydsvenskan.se/sverige/centern-vill-fordubbla-invandringen/

  Gilla

  • Kristian

   Lifvendahl passar inte riktigt ihop med de övriga i SvDs ledarredaktion.
   Rayman sade att hon ville ”göra något nytt,” men jag tror hon har sett vartåt det barkar.

   Gilla

  • utlandssvensk

   ”Förlåt dem inte!”

   Nej, det är hela generationer av svenskar som har begått det ultimata sveket. Deras barn och barnbarn har all rätt i världen att ställa dem till svars och jag hoppas innerligt att så sker. Men tyvärr är det nog inte så sannolikt.

   Redan nu är andelen med utländsk bakgrund i åldersgruppen 0-44 år cirka 35%. Detta innebär troligen att de är över 50% i åldersgruppen 0-18%, dvs. de svenska barnen är redan en minoritet. Dessa unga svenskar går en fruktansvärd framtid till mötes och redan nu lever många av dem som en hunsad etnisk minoritet. Misshandel, bötning, våldtäkt, etc är vardag för många. Och det kommer bara att bli värre, troligen mycket värre. Om de stannar i landet kommer denna generation att ställas inför enbart otrevliga val. Ska de bjuda motstånd, dvs. ska de sönderfeminiserade svenska pojkarna som har fått lära sig att aldrig slåss ta upp kampen med de mest hårdföra och hänsynslösa folkgrupperna på planeten? Eller ska de tiga och helt enkelt låta sig bli utrotade? Det kan kanske bli en blandning, men det senare alternativet förefaller betydligt troligare.

   Till detta kommer den högre nativiteten hos många av immigranterna (en somalisk kvinna föder i snitt 6 barn) samt det fortgående och stigande inflödet av nya spännande figurer. Detta innebär att att svenska barn snabbt kommer att gå från att idag vara en minoritet till att bli vad som endast kan kallas en spillra av ett döende folk.

   68orna vann! De lyckades att själv leva mycket goda liv i det samhälle som de hela tiden hatade samtidigt som de effektivt la grunden för att utplåna sina egna barnbarn.

   Gilla

 5. Kristian

  Borgerlig Framtid är inte ett alternativ. Har något läst vad det står under ”jämställdhet”? Hela sidan handlar om att det är synd om flickor i skolan och att de måste få mer stöd.

  Gilla

  • Sixten

   Ja, Borgerlig Framtids partiprogram har svagheter på många fronter och hemsidan saknar geist och schwung. Men migrationsbitarna är – om än lite undanskymda – förvånansvärt starkt formulerade. Jag hoppas att ilan Sadé och andra lyckas liva upp partiet.
   Hur som helst skulle det behövas en öppning av fältet genom att någon eller några i riksdagen blir utbrytare och ger minst ett nytt parti en flygande start. Kristna Värdepartiet, Landsbygdspartiet? Andra tänkbara som kunde tänkas både konkurrera med och samarbeta med SD?

   Gilla

   • Kristian

    Jo, det vore bra. KD hade varit mitt alternativ, om det inte bara var en knähund åt de större allianspartierna.

    Mitt främsta problem med SD är inte ”rasism” utan att det är så onödigt. Som sjuklövern och media beter sig kunde ju SD i princip ta ledigt till 2018.

    Två moderater har vaknat i alla fall. Hoppas det blir fler i alla partier.

    Skall läsa BFs program igen, tack för tips.

    Gilla

   • Kristian. Förklara gärna varför SD är så onödigt när ledarna för de flesta partierna beter sig som barnrumpor eller ”hala ålar”. Endast SD och V (och ibland C) har, som jag ser det något som man kan kalla partiledare.
    Och utan partiledning inser inte jag hur ett partis politik ska kunna utvecklas. Det blir bara ett evigt babblande!

    Gilla

   • Kristian

    Karin:
    Jag menar ”onödigt” i betydelsen ”om övriga partier inte betedde sig som idioter, så skulle partiet inte behövas”.
    Jag menar inte att partiet inte behövs – uppenbarligen är det nu 20% av folket som de övriga partierna inte alls lyssnar på!

    Så det är mest frustration.

    Och självklart måste ett parti ha tydlig politik och inte bara bygga på missnöje, det har du också rätt i, så där behövs en ledning som kan tänka och formulera något konkret. Men för att få fler röster lär de inte behöva göra mycket. Det går nog av sig självt ett tag till.

    Gilla

 6. Delar din analys av det politiska läget i Sverige MEN det handlar framförallt om prestige och prestigeförlust för ”de etablerade partierna”.

  Varken ”S” eller ”M” vill offentligt skylta med ”främlingsfientlighet”, eller sätta ”integrationspolitik” på agendan.

  Det blir deras undergång.
  Redan vid riksdagsvalet 2010 talades det om att ”SD” skulle få 10% av rösterna i nästkommande val, år 2014.

  Så blev det också, med god marginal. Senare har man sagt att ”SD” kommer att få 20% av rösterna i riksdagsvalet år 2018, vilket ter sig sannolikt.

  Partiet aspirerar på att bli ”Sveriges största parti” och kommer sannolikt också att lyckas med det värvet.

  Varför?
  Därför att det inte fanns något alternativ! Därför att alla redan visste, på något slags mystiskt vis.
  Därför att ”folket” är en dum, lättledd massa, som välvilligt låter sig styras.

  När ”SD” får 20% av rösterna kan ”vi” börja tala om ”fascism”, på riktigt och på allvar!

  Senast efter valet 2018 har svenska folket sagt sitt om tolerans.
  (/tokerans)

  Alla visste alltför mycket men ingen gjorde något.

  Resultat: kaos.

  Fäderneslandet lämnades vind för våg, öppet för sårbarhet.

  Gilla

 7. Utlandssvensk

  @ Kristian,

  Var det du som var inne på Fnordspotting och kommenterade det jag har skrivit här?

  Jag inser att det är märkligt att ställa frågan här, men Fnordspotting släpper inte igenom mina kommentarer. Inte så snyggt att han kritiserar mig och samtidigt inte tillåter mig att svara.

  Kortfattat kan man säga att han fabulerar helt fritt om alliansens tidiga år. Jag var väldigt insatt i deras migrationspolitik under hela perioden och de var väldigt öppna. Hur är det inte helt lätt att hitta dokument från den tiden, men jag hittade en ganska bra sammanfattning (från maj 2006):

  http://www.mimersbrunn.se/Politik_Invandring_9261.htm

  Vad gäller arbetskraftsinvandring var det en ganska het debatt under Perssontiden, Först gällde det om man fritt skulle släppa in folk från de nya EU länderna i öst. Nästan alla andra EU länder införde begränsningar och sossarna ville ha det även för Sverige. Det var i denna veva som Persson myntade termen ”social turism”. Men Alliansen och MP röstade ner sossarna.

  Sen visade det sig att det inte kom så många från Östeuropa och Alliansen började då att driva kampanj för att man skulle släppa in arbetskraft, utan kompetenskrav, från hela världen. Detta var helt unikt i västvärlden men var en av profilfrågorna för M inför valet 2006. Vidare samarbetade man även kring detta med MP:

  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3993&artikel=2935736

  ”Mikaela Valtersson (MP) ser samarbete med Alliansen som en naturlig fortsättning av det samarbete kring arbetskraftinvandring som båda parter hade kommit överens och som blev lag sedan december 2008.

  – Vi har ju tidigare gjort en uppgörelse med den borgerliga regeringen om arbetskraftsinvandringen, och det här är en fortsättning på det. ”

  Sen visar Fnordspotting på att även om den totala invandringen gick upp kraftigt direkt efter Alliansens valseger, så skedde inte samma dramatiska uppgång vad gäller antalet asylsökande. Han tar detta som bevis för att Alliansen inte släppte på regelverket.

  Men det är DJUPT oärligt. Faktum är att det var det totala antalet asylsökande i världen som minskade kraftigt så Sveriges andel av dessa gick upp. 2007 stod Sverige som tvåa i världen efter USA vad gäller antal asylansökningar (INTE per capita, utan absolut).

  Vidare inledde man under dessa år metoden att ge hela länder ”flyktingstatus”. De som många är så upprörda över nu med Syrien ägde rum redan kring 2008-2009 med Somalia, dvs. man gav alla från det landet PUT i princip automatiskt. Det gav också exakt samma resultat, dvs. Sverige fick en extremt stor andel av alla som lämnade Somalien, Detta ledde även till i princip en identisk problematik med ”terrorresor” och Gudmunsson lyfte fram en omfattande FN rapport som pekade ut Sverige som navet för de krigförande Somalierna.

  Under hela denna tid blev samtliga Allianspolitiker i princip helt hysteriska och vrålade ”rasist” om någon försynt påpekade att man kanske borde se över invandringspolitiken.

  Jag har länkar på allt om det finns intresse.

  PS.
  Ber om ursäkt till blogginnehavaren om detta är helt off topic
  DS

  Gilla

  • Sixten

   Till Utlandssvensk. Tack för informationen om Allianspartiernas tidigare politik! Ditt inlägg här 15 juni 11:56 instämmer jag helt i (kommer kanske att citera bitar någon gång eller hänvisa till det, om du inte misstycker).
   Jag tror att det nu är viktigt att jobba hårt på tre fronter: mot feminiseringen, mot okunnigheten om islam, för nya partier som både kan konkurrera och samarbeta med SD (som behöver avlastas, breddas och utarbeta en trovärdig framtidsvision).

   Gilla

   • Utlandssvensk

    Varsågod! Kul att du finner det relevant.

    Många verkar nu ”vakna upp” i Sverige, vilket är fantastiskt även om jag tyvärr tror att det är för sent. Men efter att ha debatterat med borgerliga väljare och politiker de senaste 15 åren blir jag faktiskt riktigt störd när en del nu bara blåljuger om historien. Visst har även vänsterblocket ett ansvar men det är ingen tvekan om att de som främst har varit drivande vad gäller invandringen till Sverige är de blå partierna. Det är inget jag gillar, eftersom jag själv är mörkblå, men så ser verkligheten ut.

    Du får självklart citera allt du vill och jag kommer även att lägga upp lite länkar som du kan titta på om du har tid och lust.

    Gilla

  • Utlandssvensk. Syndaren är jag och jag blev inte övertygad efter Fnordspotters svar.
   Historieskrivningen om Alliansens vettlösa migrationspolitik lär nog revideras åtskilliga gånger framöver. Att bara skylla på Miljöpartiet och att allt startade 2010 duger inte. Men Reinfeldts behov att straffa SD uppstod då i och med partiets riksdagsinträde.
   I de länkar du har bifogat talas så varmt om arbetskraftsinvandring, men sanningen blev väl bidragsinvandring och det är något helt annat.
   Därmed inte sagt att de som kommer inte vill arbeta, men den svenska omhändertagandepolitiken förvandlar även den med de bästa intentioner.

   Gilla

   • utlandssvensk

    ”I de länkar du har bifogat talas så varmt om arbetskraftsinvandring, men sanningen blev väl bidragsinvandring och det är något helt annat.”

    Jo, visst. Det föreföll helt uppenbart från dag1 att det bara skulle leda till fusk och missbruk. Om det kostar 200.000 att bli smugglad till Sverige som ”flykting” är det väl totalt uppenbart att om alla som äger ett gatukök fritt kan importera ”arbetskraft” från MENA utan några krav på kompetens så kommer det att finnas pengar att tjäna. Ta 100.00 för att ge jobbet och låt dem sen jobba som hundar något år. Sen kan de gå på bidrag och jobba svart, samtidigt som de ska ha lägenhet, barnen ska ha skola, etc.

    Dessa frågor har debatterats intensivt i t.ex USA och Kanada och det är totalt uppenbart att man måste ha hårda selektionskrav om det ska funka. Jag läste på en hel del och gick även in i debatt med många allianspolitiker om detta. Men svaret var bara antingen tystnad eller ”du är rasist”.

    Utfallet har även blivit det förväntade, med en massiv handel med svenska ”arbetstillstånd”,

    Det är så extemt korkat och i så uppenbart i strid med all internationell erfarenhet att man bara blev helt matt. Men det spelade ingen roll. Allianspolitikerna var rena fanatikerna, Invandringen skulle öka, mycket och fort. Inför valet 2010 var det minst lika illa.

    Gilla

   • utlandssvensk

    Här är en artikel om resultatet av Moderaternas stora profilfråga, som de genomdrev med MP 2008 (se länk i min tidigare kommentar):

    ”Problemet med personer som får arbetstillstånd på falska grunder är ett växande problem i Sverige. Det hävdar Rikskriminalpolisen, som också säger att det är flera kända gamla människosmugglare som nu övergått till att sälja falska jobberbjudanden för hundratusentals kronor.”

    http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3993&artikel=5247687

    Gilla

   • utlandssvensk

    En av de starkast myterna som odlas av gamla alliansväljare är att samarbetet med MP om invandring 2011 kom som en total överaskning och att de blev lurade av Reinfeldt.

    Verkligheten är dock att Reinfeldt och även Björklund flaggade mycket tydligt redan 2009 att man avsåg att söka samarbete med MP om man inte fick egen majoritet:

    SvD 23 okt, 2009:

    ”Om Sverigedemokraterna blir tungan på vågen efter nästa val så tänker regeringen sitta kvar om alliansen är större än de rödgröna. De borgerliga hoppas då på ett samarbete med Miljöpartiet.”

    http://www.svd.se/reinfeldt-oppnar-for-samarbete-med-mp

    Gilla

   • Roligt att jag hittade denna blogg. Intressant analys och jag delar givetvis textens budskap.

    Tror dock inte att det var nog inte något nytt som startade 2010, däremot slog effekterna av en massiva mottagning under flera år av främmande människor med ett utomeuropeiskt perspektiv på tillvaron igenom med kraft. Och, klimatet i samhället började gör
    Bedras och jag susande på allvar det offentliga samtalet om invandringen och dess effekter.

    Gilla

  • Kristian

   Har kommenterat där ibland.
   Tack för information – ord och inga visor.

   Gilla

   • Utlandssvensk

    ”Tack för information – ord och inga visor.”

    Varsågod!

    Jag kanske tar i en del men det har, lindrigt sagt, varit väldigt frustrerande att bevittna Alliansens framfart under alla dessa år. Även jag begriper att de flesta som röstade på dem helt enkelt inte insåg vad de gjorde. Det är ingen ursäkt men likväl en förklaring. Om folk nu öppnar ögonen och slutar rösta på dem är ingen gladare än jag men detta ljugande om att man blev lurad, inte kunde veta, osv. måste upphöra. Ska Sverige ha någon som helst framtid måste man rimligen börja med att erkänna verkligheten samt sitt eget ansvar.

    Gilla

 8. Utlandssvensk

  Lite länkar:
  Angående somalier:

  http://gudmundson.blogspot.ch/2010/04/fn-rapport-sverige-bas-for-somaliska.html

  Information om internationella asylnivåer hittar man i rapporter från UNHCR

  http://www.unhcr.org/4ba7341a9.html

  http://www.unhcr.org/551128679.html

  http://www.unhcr.org/cgi-bin/texis/vtx/news/opendoc.htm?id=441a7d714

  I rapporten från 2009 kan man tydligt se:

  1. Antalet asylsökande i världen föll kraftigt från 2001 till 2006 (sid 4)
  2. Sveriges helt vanvettiga placering som världens näst största asylland 2007 (sid 7) Det året tog man emot 11% av alla asylansökningar på planeten (sid 8)!!!

  Sen föll det lite 2008-2009 men om vi sen går till rapporten från 2014 och tittar på sidan 13 kan vi se att Sverige höll sig i princip helt stabilt som världens fjärde största asylland (5e under ett år)för asylansökningar i absoluta tal hela tiden från 2010-2014. Med andra ord hade uppgörelse med MP 2011 ingen effekt. Det som däremot påverkade var att totala antalet asylsökande i världen ökade kraftigt.

  Total invandring till Sverige:
  http://www.immi.se/migration/statistik/inochut.htm

  Om man inte kan se den massiva och stabila ökningen som ägde rum under Alliansens första mandatperiod, då är man blind. Efter 2010 ökade det ytterligare och uppgörelsen med MP gav ytterligare en liten knuff, men det var helt marginellt jämfört med vad som redan hade hänt.

  November 2006:
  ”Ursvenskt är bara barbariet. Resten av utvecklingen har kommit utifrån.” Det var statsminister Fredrik Reinfeldts lakoniska slutsats efter ett besök i invandrartäta Ronna i Södertälje på onsdagen.

  http://www.dn.se/nyheter/politik/reinfeldt-det-ursvenska-ar-blott-barbari/

  Typiskt tal av allianspolitiker angående SD, Hägglund 2008

  Gilla

 9. Sixten

  Ett stort och varmt tack till er alla som läser och har skrivit på den här tråden och många andra – jag fattar inte att utlandssvensk har orkat engagera sig i 15 år! Själv är jag pensionär, bor långt från storstäderna och har inte vaknat på allvar till verkligheten förrän i december i fjol. Under det senaste halvåret har jag varit matt, rasande och pessimistisk om vartannat, men jag kan ju inte se mig själv i spegeln om jag inte försöker bidra med lite ljusglimtar i mörkret.
  Heder och tack till SD:s aktiva politiker och supportrar, men om alla in- och utrikesfödda sverigevänner sätter all sin lit till SD kommer det förstås så småningom att mynna ut i en enorm besvikelse och handlingsförlamning. Mycket idémässigt arbete behövs – framtidsvisioner, handlingsplaner, breddning, fördjupning och alternativ.

  Gilla

  • Utlandssvensk

   Tack själv, Sixten!

   Det är absolut bra med positiva visioner och visst vore det högst önskvärt om vi kunde få fler partier med en rimlig inställning till immigrationspolitik. Gärna något liknande Wilders PVV i Holland för mig! Eller bara något som Camerons Tories i UK.

   Om du vill veta lite mer om den mörka svenska massinvandringshistorien föreslår jag:

   1. Boken Exit Folkhemssverige, som kom 2005 och bland annat gör ett väldigt bra jobb vad gäller att beskriva folkpartiet och Bengt Westerbergs roll i den första vågen av extremt vanvett under 1991-1994.
   Sök på ”Exit folkhemssverige pdf”, så hittar du den gratis för nerladdning.

   2. ”Världsmästarna : när Sverige blev mångkulturellt” av Julia Caesar från 2010.

   3. ”Invandring och mörkläggning : en saklig rapport från en förryckt tid” av Karl-Olov Arnstberg och Gunnar Sandelin från 2014

   Mycket nöje! Men se till att ha något nervlungnade nära när du läser! Risken för vredesutbrott är hög!

   Gilla

   • Johan

    Jo, det här med alliansens inställning i frågan är ju ett intressant kapitel och vi lär ju säkert se en hel del historierevisionism framöver där man gärna vill låtsas att det bara är miljöpartiet som ligger bakom frågan. Att det skulle ha havererat först den andra mandatperioden är ju uppenbart snömos, eftersom kurvan for i taket redan 2006 hjälp på traven av den så kallade tillfälliga flyktingamnestin där ju våra kära vänner småpartierna på båda sidor var särskilt involverade i frågan. Det var ju signalpolitik av guds nåde, skit i reglerna och lagen, bli belönad med asyl av ”humanitära skäl”.

    Det som de flesta alliansväljare trott verkar ju dock ha varit att alliansen stod för reglerad arbetskraftsinvandring, och det första man skulle göra efter valet 2006 var att städa upp i asylinvandringen och istället ta emot bara högkvalificerad arbetskraft. Det var ju den allmänna åsikten även på Politik inrikes på Flashback där alla kände till att det pågick en nedtystning och att det var uppenbart redan i början av 2000-talet att invandringen var en ekonomisk belastning. I valet 2010 hoppade ju sedan en stor del av den vanliga flashbackhögern över till SD redan då just eftersom man uppenbart inte gjort något åt problemet, så att i mer insatta kretsar är det ju verkligen inte så att man tror att allt av värde skett efter 2011 även om det allt mer ställs på sin spets och började sippra igenom nedtystningen i media efter det.

    Dessutom lyckades ju framförallt Utlandssvensk men vi andra hjälpte ju till en del, övertyga även Sven Larsson, en svensk högerekonom boende i USA med allergi mot allting som ens andades sossar, att mer eller mindre uttala sig positivt om Sverigedemokraterna inför valet 2010, om inte annat så på grund av den horribla ohederligheten och antidemokratiska hanteringen med ständigt sabotage av demokratiska torgmöten och horribla uttalanden av Reinfeldt om att man mer eller mindre fick skylla sig själv om man blev utsatt för våld eller fick sina demokratiska rättigheter kränkta om man försökte kritisera invandringspolitiken ( omformulerat av Reinfeldt till ”ställa grupper mot varandra”). Detta trots att Larsson egentligen var oerhört skeptisk mot SD med tanke på att deras välfärdsretorik.

    Så nej, frågan är verkligen inte ny, men det är klart att det är lättare för borgerliga bloggare att skylla på något som hänt på sistone än att i direkt erkänna att hela väljarkåren blivit ljugen rätt upp i ansiktet i flera decennier, och att de själva också gick på det.

    Gilla

   • utlandssvensk

    @Johan,

    Det var väldigt kul att stöta på någon som kommer ihåg debatterna på Sven Larssons gamla blogg!

    ”Det som de flesta alliansväljare trott verkar ju dock ha varit att alliansen stod för reglerad arbetskraftsinvandring, och det första man skulle göra efter valet 2006 var att städa upp i asylinvandringen och istället ta emot bara högkvalificerad arbetskraft. ”

    Jo, jag vet att de trodde så. Men det var väldigt märkligt, för det fanns absolut inget som indikerade att man tänkte skärpa asylreglerna men en hel del som tydde på motsatsen. Sen var den arbetskrafsinvandring man ville ha allt annat än vad man i övriga världen kallar reglerad.

    Men det är länge sen nu och går inte att ändra. Fast jag har otroligt svårt för alla dessa gamla moderater som ser sig som helt oskyldiga. Det är en häpnadsväckande historieförfalskning.

    Gilla

 10. Ping: En jämförelse mellan mobbare | WTF?

 11. Reblogga detta på pappasven och kommenterade:
  Inte att förakta det jobbskatteavdrag som de med högre löner åtnjuter . . 100 miljarder som fördelas på 4 miljoner arbetande (25.000) a.k.a. två feta charterresor till Thailand (tvåveckors). Man föder inte den hand som ger en mat . . eller hur? MEN så fort man skrapar det minsta på att minska denna skatterabatt kommer det att hända dramatiska saker . . .

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s