Finns här någon tvångsförvaltare? Sverige behöver hjälp!

Känslan infinner sig allt oftare, att Sverige ser ut att behöva någon form av tvångsförvaltning. Ja, det låter otäckt och odemokratiskt och det är naturligtvis ingenting jag på allvar skulle ställa mig bakom. Men som spekulation. Ungefär som när en hyresfastighet blir tvångsförvaltad efter att ägaren visat sig vara otillräcklig och både vanskött fastigheten och behandlat hyresgästerna illa.

I Sverige är det både det politiska etablissemanget och medierna som tillsammans utgör denna vårdslösa och arroganta ”ägare”. Den makt som nu ständigt missbrukas gentemot medborgarna i det att politikerna ljuger, manipulerar och sätter den parlamentariska demokratin ur spel (i och med decemberöverenskommelsen genom vilken ”oppositionen” nu bara låtsas vara opposition). Och att medierna har slutat att granska makten och istället bedriver parallell propaganda och opinionsbildning för att stärka den politiska maktens inflytande gentemot medborgarna.

Egentligen borde någon komma in och bara konstatera: ”Ledsen, men ni har inte skött ert jobb. Det här håller inte. Det var aldrig så här demokratin och den fria pressen var tänkt att fungera. Nu tar vi över förvaltningen på en miniminivå tills nya politiker och journalister har kommit på plats som kan sköta det här bättre”.

______________

Den rödgröna regeringen (i rosa förpackning – vi får inte glömma att det är en feministisk regering med en feministisk utrikespolitik), fortsätter att befästa bilden av sig själv som inkompetent. Margot Wallström har nu lyckats göra sig ovän med Israel, Arabförbundet (däribland palestinierna) och de svenska näringslivstopparna på en och samma gång. Detta handlar om något helt annat än diplomati, som ju är både traditionellt och brukligt inte minst för ett litet land som Sverige, för att vi skall kunna påverka. Men nej, detta är ”modern diplomati”, eller ”feministisk utrikespolitik”. Planlöst, utan konsekvensanalys och obegåvat.

Att islamistiska politiska system, som det som finns i Iran eller Saudiarabien (sharia genom envåldshärskande monark), är omänskliga, rättsvidriga och på alla sätt gräsliga är väl knappast någon överraskning? Och att ISIS är en blodtörstig, bestialisk och motbjudande samling mördare och fundamentalistiska muslimer torde heller inte förvåna någon? Men man kan inte vara säker. Wallström har ju slagit fast att Sverige inte skall skicka vapen i kampen mot ISIS. Och här hemma vill vi ordna samtalsterapi och jobb åt hemvändande ISIS-mördare. Samtidigt är undfallenheten gentemot religiöst hedersförtryck och islamistisk radikalsiering monumental.

Public service släpper också igenom (genom Kulturnyheterna), ett reportage om ISIS, där man försöker framställa dem i lite bättre dager. En journalist som rest med ISIS (endast sympatiserande journalister har chans att överleva ett sådant samarbete), får komma till tals i tv-rutan, där uppmaningen lyder att ”tala MED Islamiska staten och inte OM dem”.

______________

Samtidigt lämnar samhället och staten allt oftare walkover när det gäller dess kärnuppgifter, det vi i första hand betalar skatt för. Psykiatrin har lagt ner stora delar av verksamheten (två av tre vårdplatser har försvunnit på kort tid). Det svenska försvaret har lagts ner. Inte ens en bråkdel av de resurser som försvaret har krävt för ett ”enveckasförsvar” kommer dem nu till godo. 225.000 svenska pensionärer lever under den europeiska fattigdomsgränsen. De svenska narkotikapoliserna blir allt färre, ”Plattangruppen” har lagts ner. Samtidigt ökar missbruket, misären, handeln med droger och antalet som dör. Brottsligheten på landsbygden ökar drastiskt. Polisstationerna håller dock stängt. Enligt polisen själva så är till exempel orten Grums i Värmland ett laglöst land, utom mellan klockan tio och tolv på torsdagar (då polisstationen håller öppet). Listan skulle kunna göras mycket längre.

De enda områden där till synes ändlösa resurser och mängder pengar finns, är asylinvandring, flyktingmottagande, feminism och mångfalds- och genusarbete.

Finns det någon tvångsförvaltare i närheten?

Harry Andersson

Annons

2 kommentarer

Under Okategoriserade

2 svar till “Finns här någon tvångsförvaltare? Sverige behöver hjälp!

  1. Rick

    Ledsen, Harry, men precis så här vill svenskarna ha det. En och annan människa med vidare perspektiv kan ju tycka precis som du att det är vanvett, men det tycker nog inte majoriteten. För den är det viktigast att få känna sig förmer än andra även om det så skulle kosta deras barns välfärd.

    Gilla

  2. För att svära i Pk kyrkan,den som tydligast i ett internationellt perspektiv tagit avstånd från Islamsk terrorism värdenihilism hbtq och allt som omhuldas i västvärldens vurm för mångkultur,är den som i media sägs vara den nya Hitler nämligen Putin,Sveriges nya förvaltare troligen inte.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s